Un barbat care a impuscat mortal marti doi ofiteri de politie in centrul orasului Liege din estul Belgiei a fost "neutralizat" de agenti, dupa ce a luat ostatica o femeie, au anuntat media si parchetul din Belgia, citate de Reuters, AFP si dpa.

UPDATE: Atacatorul a fost impuscat de cel putin 20 de ori. Imaginile surprinse de martori il arata pe barbat indreptand arma la intamplare spre trecatori. El a intrat apoi intr-un schimb de focuri cu politistii si a ucis doi dintre ei. In rafuiala a fost ucis si un civil, care se afla in masina sa.


O a treia persoana, un trecator in varsta de 22 de ani, a fost ucisa in acelasi incident, a relatat agentia Belga. Alti doi politisti au fost raniti.

Potrivit Belga, in jurul orei locale 10.30 (08.30), barbatul inarmat a tras spre doi politisti, iar apoi s-a refugiat intr-un liceu din zona si a luat ostatica o femeie de serviciu.

Nu se cunosc deocamdata motivele incidentului.

Imagini postate pe social media au aratat oameni fugind speriati pe bulevardul Avroy din centrul Liege-ului, in sunet de impuscaturi si sirene.

Liege a fost scena unui fapt similar in 2012, cand un tragator a ucis patru persoane si a ranit peste 100, inainte de a se sinucide, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.