Premierul britanic Theresa May ii va solicita presedintelui SUA, Donald Trump, sa evite protestatarii din centrul Londrei in timpul vizitei pe care liderul american o va efectua in Marea Britanie in luna iulie si a propus ca intrevederea cu acesta sa fie gazduita de resedinta ei de la tara, a relatat duminica publicatia britanica The Sun, citata de Reuters.
 

Detaliile acestui plan vor fi transmise Casei Albe de catre ambasadorul Marii Britanii la Washington, Kim Darroch.

Potrivit sursei citate, exista doua propuneri care vor fi prezentate administratiei prezidentiale americane - una pentru o vizita a lui Trump in Downing Street 10 (sediul executivului britanic) si una privind o intalnire la Chequers, un conac din secolul al XVI-lea situat la 60 de km nord-vest de Londra -, a adaugat o sursa guvernamentala, care a precizat ca Theresa May prefera ca intalnirea sa aiba loc la Chequers.

Trump va fi primit de regina Elisabeta a II-a la Castelul Windsor si nu la Palatul Buckingham, mentioneaza The Sun.

De asemenea, ambasadorul Kim Darroch va sugera Casei Albe ca Donald Trump sa nu viziteze parlamentul britanic, adauga publicatia citata.

Donald Trump va efectua in iulie o vizita de lucru in Marea Britanie, dupa luni de incertitudini legate de data acestei deplasari.

Multi britanici au anuntat ca vor participa la proteste in cazul unei vizite a lui Trump in tara lor, in timp ce mai multi politicieni britanici si-au exprimat opozitia fata de o eventuala vizita de stat a liderului american.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a afirmat in urma cu cateva saptamani ca Donald Trump nu este binevenit in capitala britanica din cauza a ceea ce el a numit 'agenda sa care provoaca discordie'.

Anterior in cursul acestui an, Trump si-a anulat o vizita la Londra consacrata inaugurarii noii ambasade a SUA, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.