Primarul orasului Salonic, Yiannis Boutaris, in varsta de 75 de ani, a ajuns la spital, sambata, dupa ce a fost batut de un grup de nationalisti la un eveniment in memoria grecilor ucisi de turci in Primul Razboi Mondial, relateaza BBC. 

Primarul Salonicului, cunoscut pentru convingerile sale antinationaliste, se afla la o ceremonie in amintirea Genocidului Grecilor Pontici in momentul in care a fost agresat. Aproximativ 12 nationalisti i-au cerut lui Boutaris sa paraseasca zona in care avea loc evenimentul si apoi l-au batut.

Conform declaratiilor presedintelui consiliului local din Salonic, Calypso Goula, cativa barbati au aruncat cu sticle in Boutaris si dupa ce primarul a cazut la pamant, acestia l-au lovit in cap si in picioare.

A fost un cosmar. M-au atacat cateva persoane. Ma loveau peste tot”, a declarat Yiannis Boutaris.

Boutaris a fost ajutat de asistentii sai sa paraseasca zona si a fost dus la spital, unde a petrecut noaptea sub observatie.

Potrivit premierului Greciei, Alexis Tsipras, atacatorii vor trebui sa raspunda pentru faptele lor. Si principalul partid de opozitie, Noua Democratie, a condamnat atacul si a cerut arestarea agresorilor, potrivit News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.