Papa Francisc a facut apel sambata la o abordare mai stricta a acuzatiilor referitoare la abuzuri sexuale in cadrul Bisericii Catolice, in avanpremiera intalnirii cu episcopi din Chile care urmeaza sa aiba loc la Vatican saptamana viitoare, informeaza DPA.

Biserica trebuie ''sa examineze in profunzime cauzele si consecintele'' abuzurilor de putere si abuzurilor sexuale, precum si a ''mecanismelor care, in anumite cazuri, au dus la musamalizarea si la neglijarea grava a victimelor'', se precizeaza intr-o declaratie data publicitatii de Sfantul Scaun sambata.

Incepand de marti, papa Francisc intentioneaza sa discute despre cel mai recent scandal sexual din sanul bisericii cu episcopii din Chile care vor veni la Vatican.

Intalnirile au ca scop stabilirea responsabilitatii pentru ''aceste rani distrugatoare'' si ''initierea de schimbari care sa impiedice astfel de fapte execrabile sa se repete'', se mentioneaza in declaratia Vaticanului, scrie Agerpres.

In centrul scandalului se afla episcopul chilian Juan Barros, care ar fi ascuns abuzurile sexuale savarsite de un alt preot, Fernando Karadima.

Arhiepiscopul de Malta Charles Scicluna a audiat numerosi martori si a elaborat recent un raport despre acest scandal.

Suveranul potif si-a cerut deja iertare pentru felul in care a abordat problema abuzurilor sexuale in care au fost implicati prelati din Chile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.