Un alpinist japonez in varsta de 42 de ani si-a pierdut viata in acest weekend in timpul ascensiunii pe muntele Lobuche din apropiere de Everest, acesta fiind al doilea deces inregistrat in acest sezon de escalada, conform unui anunt facut luni de politia locala, citat de agentia DPA.

La sfarsitul lunii trecute, Takahiro Kuga a ajuns in tabara de baza de la poalele Everestului. El a inceput ascensiunea pe Lobuche, un munte cu o inaltime mai mica aflat in apropiere de Everest, dupa cum a explicat Pradhumna Kumar Adhikari, inspector de politie din zona.

''Cauza mortii ar putea fi raul de altitudine. El a fost ridicat sambata de pe munte si a fost transportat pe calea aerului la Lukla. A decedat la un spital local'', a declarat acesta pentru DPA.

Luni, corpul neinsufletit al alpinistului a fost dus la Kathmandu pentru efectuarea autopsiei.

Sute de alpinisti incearca sa cucereasca Everest si alte varfuri din Himalaya in timpul sezonului de escalada, intre lunile aprilie si mai.

Saptamana trecuta, un alpinist italian si-a pierdut viata in timpul ascensiunii pe varful Dhaulagiri de 8.167 metri din Nepal.

Lobuche (Lobuje) este un munte din Nepal aflat in apropiere de asezarea cu acelasi nume si ghetarul Khumbu, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.