Intr-un interviu acordat unui post de televiziune, Dr. Ahmed Abdel-A, directorul Asociatiei Meteorologice din Egipt, a sustinut ca actul normativ are ca scop sanctionarea oricarei persoane „care vorbeste despre meteorologie, care foloseste un dispozitiv neautorizat in acest scop sau care ofera informatii ce ar putea produce neintelegeri”, transmite The Guardian.

Ocazional, buletinele meteo au devenit politice, un astfel de caz inregistrandu-se in 2015, cand Ministerul egiptean de Interne a sustinut ca inundatiile din Alexandria ar fi fost cauzate de membrii gruparii interzise Fratia Musulmana, care ar fi blocat conductele cu ciment, nu de infrastrictura deficitara.

In acest context, Timothy E.Kaldas, de la Institutul Tahrir pentru Politici din Orientul Mijlociu, a tinut sa mentioneze: „Indiferent daca aceasta lege va afecta sau nu pe cineva, reflecta viziunea guvernului conform careia are dreptul sa reglementeze orice informatie, chiar si pe acelea care ar trebui sa fie apolitice si bazate pe analiza stiintifica”, potrivit stirileprotv.ro