Ministrul britanic de Interne Amber Rudd a demisionat in urma scandalurilor in centrul carora s-a aflat tratamentul aplicat imigrantilor de catre serviciile sale, Theresa May ramanand intr-o pozitie fragila chiar cu cateva zile inaintea unor alegeri locale, transmite AFP.

Update 12:48- Sajid Javida a fost numit ministru de interne de premierul britanic Theresa May.

Amber Rudd, in varsta de 54 de ani, era vizata de mai multe zile, dupa anumite dezvaluiri conform carora serviciile sale aveau obiective in cifre sa expulzeze imigranti clandestini. Initial, aceasta a negat ca ar fi fost la curent cu existenta unor asemenea obiective, intr-o comisie parlamentara, scrie Digi24.

Premierul a acceptat in aceasta (duminica) seara demisia ministrului de Interne”, a mentionat un purtator de cuvant al Downing Street.

Am inselat involuntar Comisia parlamentara pentru Afaceri Interne cu privire la obiectivele acestei deplasari de imigranti clandestini in timpul audierii cu privire la Windrush”, a recunoscut ulterior Amber Rudd in scrisoarea de demisie adresata Theresei May.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.