Mai multe baze militare din provinciile hama si Alep au fost lovite, duminica seara, de rachete, insa pana la acest moment nu s-a identificat sursa atacului, arata armata siriana.

Observatorul Sirian al Drepturilor Omului, ONG care monitorizeaza conflictul, a afirmat ca tirurile au avut loc si se presupune ca rachetele ar fi putut fi lansate din Israel.

"Cel putin 26 de combatanti au fost ucisi, intre care patru sirieni. Ceilalti sunt luptatori de nationalitati straine, intr-o majoritate covarsitoare iranieni", a specificat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane, potrivit Romania Libera.

"Prin natura tintelor, este vorba probabil de bombardamente israeliene", a precizat el, adaugand ca atacurile aeriene au vizat un aeroport militar in provincia Alep (nord), Brigada 47 si depozite cu rachete sol-sol.

"Siria este expusa unei noi agresiuni, cu cateva baze militare din zonele rurale din Hama si Alep vizate de rachete inamice"
, a mai sustinut o sursa din cadrul armatei siriene.

Unul dintre locurile atacate este o baza militara folosita de militii sustinute de Iran, scrie Digi24.

In acelasi timp, fortele guvernamentale siriene continua o operatiune militara care a inceput acum 11 zile in sudul Damascului, in zone controlate de ISIS, acolo fiind si o tabara de refugiati palestinieni, care ar urma sa fie evacuati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.