Serena Williams considera sexiste declaratiile facute de omul de afaceri Ion Tiriac despre greutatea ei si a precizat ca va avea o discutie pe aceasta tema cu fostul tenismen.

"Am spus intotdeauna ca oamenii au dreptul la opinia lor. Clar, e mai mult de tenisul feminin decat de mine. E mult mai mult, dar ma voi certa cu el, credeti-ma! Este un comentariu ingorant si unul sexist si poate ca el este un om ignorant", a declarat Serena Williams pentru New York Times, potrivit News.ro.

La inceputul acestei luni, intr-un interviu acordat publicatiei germane Bild, Ion Tiriac s-a plans de faptul ca jucatoarele de tenis aduc 25% din veniturile competitiei mixte pe care o organizeaza la Madrid si ca acest lucru nu justifica premii egale la masculin si feminin.

"Asta se intampla cand amesteci afacerile cu politica. Organizez turneul de la Madrid cu aceleasi premii la masculin si la feminin. Dar veniturile de la feminin sunt 25 la suta. Aceasta este realitatea. Baietii ma intreaba: <Ion, cat timp mai platesti fetele din banii mei?>", a declarat Ţiriac.

El s-a plans si de faptul ca tenisul feminin duce lipsa de personalitati importante. Intrebat despre Serena Williams, Tiriac a raspuns: "Cu tot respectul, are 36 de ani si 90 de kilograme. As vrea altceva pentru tenisul feminin, as vrea sa mai vad o jucatoare precum Steffi Graf", a mai declarat el.

Serena Williams va participa in acest an la Miami Open, competitia pe care o organizeaza Tiriac si pe care a castigat-o in 2012 si 2013.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.