International25 Aprilie 201816:40de Clara Vacaru

Lectura de 2 minute

Cristina Cifuentes, presedinta regiunii Madrid, si-a anuntat miercuri demisia, dupa ce a fost acuzata ca a obtinut fraudulos o diploma de master si ca a furat produse cosmetice dintr-un magazin, in 2011, relateaza AFP.

Cristina Cifuentes, in varsta de 54 de ani, s-a declarat victima unui "linsaj" dupa difuzarea unei inregistrari video in care un agent de securitate ii cere sa-si deschida geanta in supermarket, incident despre care ea sustine ca a fost o "greseala involuntara" si care a fost reparata imediat.

Cifuentes, care reprezinta Partidul Popular (conservator) al premierului Mariano Rajoy si ocupa de trei ani postul de presedinte al regiunii capitalei, a precizat pentru media ca a decis sa "faca un pas in spate pentru a evita instalarea la putere a stangii la Madrid". Ea se afla, intr-adevar, sub amenintarea unei motiuni de cenzura a stangii care avea toate sansele sa reuseasca, in conditiile in care partidul Ciudadanos (centru-dreapta) a anuntat ca-i retrage sprijinul actualului presedinte regional, or acest sprijin era indispensabil, avand in vedere ca dreapta guverna in regiune cu o minoritate de 48 de alesi din 151, informeaza Agerpres.

Desi se sperase ca va intruchipa innoirea Partidului Popular, marcat de scandaluri de coruptie, Cristina Cifuentes a ajuns acum o luna in vizorul criticilor dupa ce a fost acuzata in presa ca a obtinut un master in drept public in mod fraudulos. Ea a respins aceste acuzatii, dar universitatea publica implicata, Rey Juan Carlos, a evocat la randul ei grave nereguli. In cele din urma, Cristian Cifuentes a cedat presiunilor si si-a retras din CV respectivul master.

Partidul Ciudadanos a cerut atunci lansarea unei anchete, iar opozitia de stanga a anuntat ca pregateste o motiune de cenzura.

Citeste si:
A fost prins că fura biciclete la câteva zile după eliberarea din...
Un bucureștean a fost prins...

Miercuri dimineata a avut loc un nou "atac", ziarul conservator OK Diario publicand inregistrarea video din 2011. Ea a confirmat autenticitatea filmarii si a asigurat ca in ziua respectiva luase "in mod involuntar (...) produse in valoare de 40 de euro", denuntand in acelasi timp "incalcarea tuturor limitelor".Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.