Peter Madsen, inventator danez autodidact ce nutrea fantasme morbide, a fost condamnat miercuri la inchisoare pe viata pentru asasinarea, precedata de servicii sexuale, a tinerei jurnaliste suedeze Kim Wall pe submarinul sau privat, in august 2017, langa Copenhaga, informeaza AFP si dpa.

Peter Madsen, 47 de ani, a fost declarat vinovat de un tribunal din Copenhaga de uciderea cu premeditare a lui Kim Wall, 30 de ani, precum si pentru faptul ca i-a provocat mutilari sexuale, a dezmembrat-o si i-a decapitat cadavrul, inainte de a-l disipa in mare.

Kim Wall (30 de ani), o experimentata jurnalista suedeza, in varsta de 30 de ani, a ajuns in seara zilei de 10 august 2017 la bordul submarinului Nautilus al lui Peter Madsen, creatorul si proprietarul acelui submersibil de 17 metri lungime, pentru a realiza un reportaj.

Disparitia jurnalistei a fost anuntata de partenerul ei de viata care, ingrijorat de lipsa iubitei sale, a sesizat politia pe 11 august. In aceeasi zi, Peter Madsen (47 de ani) a fost salvat de autoritatile daneze din apele stramtorii Oresund ce desparte Danemarca de Suedia, la scurt timp dupa naufragiul submarinului sau, despre care anchetatorii cred ca a fost scufundat in mod intentionat.

Madsen a declarat initial ca femeia a coborat pe insula Refshaleon din apropiere de Copenhaga, in seara zilei de 10 august. Apoi, dupa ce a fost plasat in arest preventiv, inventatorul danez si-a modificat declaratia si a spus ca jurnalista Kim Wall si-a pierdut cunostinta in urma unui 'accident' si ca el i-a aruncat trupul in mare, in golful Koge.

Ulterior, inventatorul danez a recunoscut ca a dezmembrat cadavrul si l-a aruncat in mare, dar a negat ca el a ucis-o pe jurnalista suedeza. Madsen se afla in arest preventiv incepand din data de 12 august a anului trecut.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.