Sase din zece francezi se declara 'nemultumiti' de activitatea lui Emmanuel Macron la un an de la alegerea sa la presedintia Frantei, releva un sondaj de opinie realizat de institutul Ifop pentru Paris Match, Sud Radio si CNEWS, transmite miercuri AFP.

La intrebarea ''In general, la un an dupa alegerea lui Emmanuel Macron drept presedinte al Republicii, ati spune ca sunteti foarte multumiti, mai degraba multumiti, mai degraba nemultumiti sau foarte nemultumiti de actiunea sa?'', 58% dintre francezi au raspuns 'nemultumiti' - dintre care 24% sunt 'extrem de nemultumiti', iar 34% 'mai degraba nemultumiti'.

Potrivit aceluiasi sondaj, 42% din francezi sunt 'multumiti' de prestatia lui Macron, dintre care 38% 'mai degraba multumiti' si 4% 'foarte multumiti'.

In legatura cu promisiunile facute de Emmanuel Macron in timpul campaniei electorale de anul trecut, 57% dintre cei intervievati estimeaza ca ele au fost 'respectate', in timp ce 43% sustin contrariul.

Pe diverse domenii, 67% dintre francezi sunt de parere ca exista un bilant 'pozitiv' pentru relatiile cu Uniunea Europeana, 63% pentru imaginea Frantei in strainatate, 56% pentru cresterea si atractivitatea Frantei, 27% pentru reforma sistemului de pensii si doar 18% pentru situatia spitalelor.

Ancheta sociologica a fost realizata in perioada 12-16 aprilie.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.