Casa Alba a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca misiunea americanilor in Siria "nu s-a schimbat" si ca vor reveni "cat mai curand posibil". 

"Misiunea americana nu s-a schimbat. Presedintele a spus clar ca doreste ca fortele americane sa revina cat mai curand posibil", a anuntat Casa Alba, printr-un comunicat de presa, potrivit Agerpres.

Cu cateva ore inainte, Macron a declarat ca "l-a convins" pe Donald Trump sa pastreze trupe in Siria.

"In urma cu zece zile, presedintele Trump spunea ca Statele Unite au vocatia de a se dezangaja din Siria, l-am convins ca este necesar sa ramana acolo (...). Va pot asigura ca l-am convins ca trebuie sa ramana pe termen lung", a declarat seful statului francez intr-un interviu televizat.

"Suntem hotarati sa distrugem complet ISIS (acronimul englez al gruparii Stat Islamic) si sa cream conditiile care vor impiedica revenire sa. In plus, asteptam de la aliatii nostri regionali si de la partenerii nostri sa isi asume mai multe responsabilitati, atat militar, cat si financiar, pentru a asigura securitatea regiunii", a adaugat presedintia americana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.