Autoritatile din provincia Shandong, situata in estul Chinei, au instituit un premiu ''de melc'' pentru functionarii lenesi, informeaza sambata Xinhua.

Primele trei premii pentru functionarii lenesi au fost acordate sambata unui numar de trei organizatii guvernamentale din orasul Zibo din districtul Zhoucun, printre acestea numarandu-se biroul districtual al industriei si comertului.

Premiile "au fost acordate organizatiilor cu cele mai slabe servicii", a declarat Sha Xiangdong, secretar de partid din acest district.

"Scopul nostru este sa stimulam administratiile sau angajatii individuali sa ofere in viitor servicii mai bune si mai eficiente", a adaugat oficialul.

Premiul "de melc" va fi acordat o data la fiecare trei luni

In cazul o organizatie primeste acest premiu de doua ori consecutiv, autoritatea pentru supraveghere va aplica o sanctiune. Insa, in cazul in care se observa o imbunatatire semnificativa a activitatii celor premiati, aceasta "distinctie" poate fi anulata, scrie Agerpres.

Anterior, China a lansat un amplu plan de restructurare pentru reducerea birocratiei si imbunatatirea guvernarii. De asemenea, a fost introdusa o retea de comisii de supraveghere la nivel national pentru a inaspri lupta impotriva coruptiei, precizeaza sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.