68 de persoane inchise intr-o sectie de politie transformata in penitenciar si-au pierdut viata intr-un "presupus incendiu", in Valencia, nordul Venezuelei.

"In fata teribilelor evenimente petrecute in comisariatul principal al statului Carabobo, unde un presupus incendiu a facut 68 de morti, am desemnat patru procurori (...) pentru a lamuri ce s-a intamplat", a declarat pe contul sau de Twitter procurorul general, Tarek William Saab.

"Potrivit primelor elemente ale anchetei, 66 de barbati si-au pierdut viata, precum si doua femei aflate in vizita" la detinuti, a adaugat magistratul, potrivit Agerpres.

El a afirmat ca doreste "sa clarifice imediat aceste evenimente dureroase care au indoliat zeci de familii venezuelene si sa stabileasca responsabilitatile" in aceasta tragedie.

Anterior, ONG-ul Una Ventana a la Libertad (O fereastra catre libertate) relatase despre 78 de morti, in majoritate detinuti, in cursul unei revolte care a izbucnit miercuri dimineata in celulele principalului comisariat din Valencia, capitala statului Carabobo.

"Unii au murit arsi, iar altii asfixiati", a declarat pentru AFP Carlos Nieto, directorul acestui ONG care apara drepturile detinutilor.

Carlos Nieto a amintit si el despre moartea a "doua femei aflate in vizita la detinuti".

Suprapopularea inchisorilor din Venezuela obliga fortele de ordine sa utilizeze comisariatele ca locuri de detentie de lunga durata, in timp ce legea prevede ca arestatii pot tinuti in sectiile de politie cel mult 48 de ore.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.