Europa creste presiunile asupra Facebook, in urma scandalului Cambridge Analytica. Compania e somata sa dea explicatii legate de datele europenilor care au ajuns la dezvoltatori. 

In cele 10 zile de la izbucnirea scandalului, Facebook a pierdut 100 de milarde capitalizare de piata.

Intr-o scrisoare trimisa catre Sheryl Sandberg, director operational la Facebook, comisarul UE pentru Justitie, Vera Jourova, a intrebat daca si datele cetatenilor UE au fost afectate de recentul scandal.

”Daca raspunsul este afirmativ, cum aveti de gand sa infomati autoritatile si utilizatorii despre acest lucru?", a declarat Vera Jourova, potrivit Hotnews.

Reprezentantii Facebook au anuntat ca vor proteja in continuare datele utilizatorilor si vor oferi raspunsurile cerute de Comisia Europeana.

Si in Germania, ministrul Justitiei a anuntat ca Facebook trebuie sa se supuna unor reguli stricte.

De asemenea, guvernul britanic va cere Facebook, Google, Twitter si altor companii tehnologice sa simplifice politicile legate de datele utilizatorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.