Numarul celor decedati in incendiul care a avut loc duminica intr-un centru comercial in orasul siberian Kemerovo a ajuns la 64, multi dintre ei fiind copii, scrie The Guardian.

Echipajele pentru situatii de urgenta ale Rusiei inca recuperau cadavre la o zi dupa incendiu iar cautarile pentru alte cateva zeci de persoane sunt inca in desfasurare.

Incendiul a izbucnit la centrul comercial Winter Cherry din Kemerovo duminica si a cuprins rapid partea de sus a cladirii, raspandindu-se catre un patinoar, un centru de joaca si doua sali de cinema.

In imaginile de la fata locului poate fi vazut un fum negru si dens iesind de la geamuri, scrie News.ro.

Inca nu este cunoscuta cauza incendiului, dar autoritatile au reusit sa il stinga complet duminica seara.

Acest centru comercial, care cuprinde mai multe etaje, era plin cu oameni duminica la pranz. Nimeni nu stie exact cate persoane se aflau inauntru atunci cand a inceput incendiul”, a declarat Alexandre Eremeyev, un oficial al Ministerului pentru servicii de urgenta.

Martorii au spus mai multor agentii de presa din Rusia ca alarmele de incendiu nu ar fi pornit in ciuda fumului dens care a cuprins ultimul etaj si ca oamenii care se grabeau sa scape de flacari ar fi produs o invalmaseala generala.

Investigatorii au declarat ca au fost deschise mai multe anchete pentru neglijenta si pentru incalcarea normelor de protectie in cazul incendiilor.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.