Un grup de activisti impotriva consumului de tutun a criticat Netflix pentru programele sale care afiseaza cele mai multe scene cu personaje care fumeaza. 

Un studiul al serialelor marca Netflix, realizat de organizatia nonprofit americana The Truth Initiative, care lupta impotriva consumului de tutun, a aratat ca televiziunea difuzeaza cele mai multe scene in care apar personaje fumand.

Studiul a aratat ca Netflix a difuzat 319 scene in care a fost utilizat tutun, de doua ori mai multe decat la televiziunile traditionale.

Pe primul loc se afla serialul "Stranger Things", cu 182 de astfel de scene. In acest top se afla alte patru seriale: "Orange is the New Blac", cu 45 de scene, "House of Cards", cu 41, "Fuller House", cu 22 si "Making a Murderer", cu 20 de scene, potrivit Digi24.

Robin Koval, directorul executiv al organizatiei The Truth Initiative , este de parere ca dezvoltarea serviciilor de TV la cerere a insemnat "reaparitia fumatului pe ecrane, promovand un obicei fatal pentru milioane de tineri usor de influentat".

Netflix nu se supune restrictiilor de continut ca televiziunile prin satelit si cablu.

Reprezentantii Netflix sunt interesat sa "afle mai multe despre studiu si sunt fericiti ca show-urile de divertisment prin streaming sunt mai populare ca oricand", a declarat purtatorul de cuvant al companiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.