Un pilot al companiei aeriene portugheze TAP a fost interpelat vineri seara pe aeroportul german Stuttgart, dupa ce s-a constatat ca el s-a prezentat la zbor in stare de ebrietate, iar cursa ce urma sa decoleze catre Lisabona a fost astfel anulata, relateaza agentiile AFP si EFE.

Un angajat al aeroportului a observat ca barbatul, un copilot in varsta de 40 de ani, mirosea a alcool si avea un mers nesigur. Prin urmare, a fost alertata politia, care a intrat in cabina de pilotaj in timp ce respectivul pilot pregatea avionul pentru decolare. Politistii germani au confirmat ca el se afla intr-o 'puternica stare de ebrietate' si au decis sa i se recolteze o proba de sange pentru stabilirea alcoolemiei.

Ulterior, Parchetul din Stuttgart l-a plasat in arest preventiv cu o cautiune de 10.000 de euro pentru eliberare, suspendandu-i de asemenea licenta de pilotaj.

Zborul care avea ca destinatie Lisabona a fost anulat, iar pasagerii au fost cazati la hotel si au fost rerutati sambata pe alte zboruri, scrie Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.