Ministerul bulgar de Interne a anuntat sambata suspendarea si cercetarea disciplinara a 13 politisti de frontiera, care si-au parasit posturile de lucru pe aeroportul din Sofia si au permis astfel intrarea in tara a zeci de persoane carora nu li s-au verificat documentele de identitate, informeaza agentia Reuters.

Anuntul survine dupa ce premierul Boiko Borisov a cerut masuri severe pentru sanctionarea celor vinovati pentru acest incident petrecut pe 20 martie.

Sapte dintre cei 13 politisti de frontiera faceau parte dintr-o echipa ce controla documentele de identitate ale pasagerilor sositi pe aeroportul din Sofia. Ei si-au parasit posturile de control timp de aproximativ 15 minute, astfel ca un grup de circa 40 de pasageri ai unui avion venit de la Paris au intrat in Bulgaria fara verificarea documentelor, scrie Agerpres.

'E bine ca zborul venea de la Paris. Pasagerii fusesera deja verificati pe un aeroport european',
a declarat in fata presei ministrul bulgar de interne, Valentin Radev, in opinia caruia acest fapt 'garanteaza ca niciun terorist nu a intrat in Bulgaria' odata cu respectivul grup.

Agentia Reuters noteaza in relatarea despre acest incident ca Bulgaria, care detine in prezent presedintia semestriala a Consiliului UE, inca nu a reusit sa intre in spatiul Schengen pentru ca nu a facut suficiente progrese in combaterea coruptiei si a crimei organizate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.