Partidul Liberal din Republica Moldova a inregistrat in Parlamentul de la Chisinau un proiect de lege cu privire la Declaratia de Unire a Republicii Moldova cu Romania. 

"Cunoastem ca peste 100 de localitati au semnat Declaratia de unire cu Romania, lumea vrea asta. Noi nu ramanem surzi la solicitarile cetatenilor", a declarat Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal din Republica Moldova, potrivit Stirileprotv.

In viziunea liberalilor de la Chisinau, unirea este "unica solutie in virtutea adevarului istoric pentru evolutia de mai departe a republicii, pentru ca ea sa poata sa adere la UE si NATO, pentru asigurarea libertatii, securitatii si bunastarii populatiei din stanga Prutului", a precizat liberalul Valeriu Munteanu.

Cu toate acestea, potrivit unui sondaj realizat de IMAS, comandat de Partidul Democrat, aflat la guvernare, si publicat de portalul Deschide.md, 63% dintre moldoveni sunt impotriva introducerii limbii romane in Constitutie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.