Patru angajati ai unui spital din Kenya au fost suspendati din activitate dupa ce au confundat doi pacienti si au efectuat o operatie pe creier pacientului gresit, informeaza DPA.
Un barbat care trebuia sa primeasca doar ingrijiri medicale si medicamente pentru o inflamatie a creierului a fost introdus in sala de operatie pe 19 februarie si a suferit o interventie pe creier.

Operatia era destinata unui pacient caruia trebuia sa i se indeparteze un cheag de sange, insa amestecarea etichetelor de identificare a pacientilor a avut drept rezultat schimbarea acestora pe masa de operatie, a explicat joi intr-o declaratie Spitalul National Kenyatta din Nairobi.

"Craniotomia a fost realizata de colegii nostri, care au descoperit in timpul interventiei ca pacientul nu avea un cheag pe creier", a indicat unitatea medicala, potrivit Agerpres.

Spitalul regreta profund incidentul, a declarat directoarea acestuia, Lily Koros, precizand ca pacientul operat se afla "in recuperare si face progrese".

Spitalul a mai intrat in atentia presei in trecut pentru felul in care sunt tratati pacientii. Guvernul kenyan a cerut o ancheta la inceputul acestui an in urma unor relatari ca mai multe femei care nascusera recent in spital au fost violate in incinta acestuia.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.