Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, s-a aratat mirat de faptul ca ar trebui sa dea vreo explicatie referitoare la revocarea din functie a procurorului sef al DNA la intalnirea pe care o va avea joi cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, argumentand ca Parlamentul nu are de ce sa dea explicatii.

"Sa dau eu explicatii? Dar nu as putea sa fiu arestat pentru orice demers? Dar de ce sa dau explicatii?", a raspuns Dragnea, miercuri, la Parlament, intrebat daca va da explicatii, in intalnirea de joi, cu privire la cererea de revocare a sefei DNA.

Potrivit lui Dragnea, oficialii europeni "nu pot astepta de la Parlament" explicatii pe astfel de teme.

Presedintele Camerei Deputatilor a confirmat ca se va intalni joi cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Frans Timmermans vine joi in Romania

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, responsabil pentru mai buna legiferare, relatii interinstitutionale, statul de drept si Carta drepturilor fundamentale, va efectua o vizita oficiala la Bucuresti joi, avand prevazute in program intalniri la nivel inalt cu autoritatile romane. Conform Reprezentantei CE in Romania, oficialul european se va intalni cu presedintele Klaus Iohannis, cu presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, cu presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si cu prim-ministrul Viorica Dancila. De asemenea, conform aceleiasi surse, Timmermans se va intalni cu reprezentanti ai sistemului judiciar din Romania si cu membri ai Comisiei speciale comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru sistematizarea, unificarea si asigurarea stabilitatii legislative in domeniul justitiei.

In cursul dupa amiezii de joi, oficialul european va sustine o conferinta de presa la sediul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

Frans Timmermans a declarat ca asteapta ca autoritatile de la Bucuresti sa ii ofere explicatii cu privire la propunerea de revocare a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi. ''Ma voi intalni cu ea (procurorul sef) si cu ministrul Justitiei si le voi asculta argumentele'', a spus prim-vicepresedintele CE, intr-o declaratie pentru caleaeuropeana.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.