Un profesor de muzica din Rusia, care este si sef de orchestra, in varsta de 55 de ani, condamnat pentru ca a intretinut raporturi sexuale cu o eleva minora, a reusit sa evite trimiterea la inchisoare intrucat s-a casatorit cu acea tanara, a anuntat luni presa rusa, citata de AFP.

Iuri Bondarenko, fostul sef de orchestra al Liceului de arte din Sankt Petersburg, a fost condamnat luni la "un an de privare de libertate si la o interdictie de trei ani in exercitarea activitatii pedagogice" pentru faptul ca a intretinut raporturi sexuale cu o minora mai tanara de 16 ani, care era eleva lui in momentul producerii faptelor, a precizat pentru AFP serviciul de presa al Tribunalului din cartierul Kirov din Sankt Petersburg.

Cu toate acestea, profesorul de muzica a reusit sa evite executarea condamnarii, gratie unei dispozitii din Codul Penal rus care stipuleaza faptul ca o persoana condamnata pe baza acestui tip de acuzatie si aflata la prima incalcare a legii "poate sa fie scutita de pedeapsa daca se stabileste ca a incetat sa fie periculoasa din punct de vedere social in urma casatoriei sale cu partea lezata".

Potrivit presei ruse, relatia dintre seful de orchestra si eleva lui, in varsta de 15 ani in momentul faptelor, a inceput in februarie 2015 si a continuat pana in noiembrie 2016, cand parintii adolescentei au descoperit adevarul si au depus plangere in instanta, scrie Agerpres.

Tabloidul Komsomolskaia Pravda precizeaza ca Iuri Bondarenko, dupa ce a incercat multa vreme sa intarzie procesul, care a debutat in mai 2017, a divortat de sotia lui in decembrie 2017 si s-a casatorit cu fosta lui eleva, devenita intre timp majora, in ianuarie 2018. El a putut astfel sa beneficieze de acea dispozitie din Codul Penal, evitand trimiterea la inchisoare.

Reprezentantii Liceului de arte din Sankt Petersburg au declarat pentru agentia de presa Ria Novosti ca Iuri Bondarenko nu mai face parte din corpul profesoral din cadrul acestei institutii de invatamant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.