Un tribunal din Irak a condamnat la moarte prin spanzurare o femeie de cetatenie turca pentru aderare la miscarea radicala Statul Islamic (SI), a declarat luni un purtator de cuvant al instantei penale din Bagdad, transmite Reuters.

Alte zece femei de diferite cetatenii au fost de asemenea condamnate la inchisoare pe viata.

In toate cazurile, sentinta poate fi contestata prin apel, a mentionat purtatorul de cuvant.

"Curtea a formulat zece sentinte de inchisoare pe viata impotriva a zece femei care au fost condamnate pentru terorism si a condamnat la moarte prin spanzurare o alta terorista care detine cetatenia turca", a precizat judecatorul Abdul-Sattar al-Birqdar.

Recent, justitia irakiana a condamnat la moarte o jihadista germana care s-a alaturat SI, o premiera pentru o femeie europeana. In septembrie, aceeasi justitie a pronuntat pentru prima data pedeapsa capitala impotriva unui jihadist rus. Luna trecuta, un suedez de origine irakiana a fost executat impreuna cu alte 37 de persoane condamnate pentru "terorism". Si trei frantuzoaice sunt detinute in Irak pentru a se fi alaturat SI. Ele isi asteapta procesul in aceasta tara unde risca pedeapsa cu moartea.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.