Papa Francisc a reactivat in cadrul Bisericii Catolice un grup de experti privind abuzul sexual asupra copiilor, insarcinat cu prevenirea si ingrijirea victimelor, a anuntat sambata Vaticanul.

Francisc s-a confruntat cu critici pentru faptul ca nu a reinnoit mandatul de trei ani al Comisiei Pontificale pentru Protectia Minorilor cand acesta a expirat in decembrie, aminteste agentia de presa DPA.

Comisia isi va relua activitatea sub conducerea confirmata a arhiepiscopului de Boston, cardinalul Sean O'Malley. Aceasta va avea 16 membri, inclusiv noua care sunt nou numiti, s-a precizat intr-un comunicat.

Papa "a acordat multa atentie in rugaciune numind acesti membri [care] se vor adauga perspectivei globale a Comisiei in protejarea minorilor si adultilor vulnerabili", a spus O'Malley, potrivit Agerpres.

Grupul va continua sa "asiste bisericile locale din intreaga lume in eforturile lor de a proteja toti copiii, tinerii si
adultii vulnerabili"
, a adaugat el.

Anuntul Vaticanului vine dupa saptamani in care scandalul mondial vechi de decenii al preotilor pedofili a parut sa fi reinceput sa-l bantuie pe papa.

In timpul vizitei in Chile luna trecuta, Francisc i-a infuriat pe cei care au fost victime ale abuzurilor sexuale ale clerului, insistand ca acestia nu au avut nici o "dovada" impotriva unui episcop care ar fi pretins ca a asistat la un abuz si nu l-a raportat.

Apararea de catre Francisc a episcopului Juan Barros a declansat un protest, dupa care papa a prezentat scuze si a cerut anchetatorului de la Vatican privind abuzurile sexuale, arhiepiscopul Charles Scicluna, sa examineze cazul.

Joi, Vaticanul a confirmat, de asemenea, o relatare din presa conform careia Francisc le-a spus colegilor iezuiti din Chile ca are regulat intalniri private la Vatican cu victimele abuzurilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.