Peste o suta de persoane au ramas blocate in mai multe cladiri avariate de cutremurul cu magnitudinea de 6,4 grade pe Richter, care s-a produs marti in Taiwan, au informat surse ale insulei citate de EFE.

Una din cladirile cele mai afectate este hotelul Tongshuai (Marshall) care s-a prabusit, in timp ce Spitalul national din Hualien (estul insulei) a ramas inclinat partial dupa cutremur, potrivit datelor Centrului de Gestionare a Urgentelor.

La Hualien - localitatea cea mai afectata - strazile, bulevardele si in general infrastructura au fost grav avariate cu gropi deschise in caldaram, miros de gaz in aer si trafic suspendat pe autostrada Su Hua si pe podul Hualien, potrivit sursei.

In alte locuri ale insulei, mai ales in districtul Yilan si in New Taipei, o mare parte dintre cladiri au fost afectate, fara sa existe informatii despre persoanele prinse in interior.

Cutremurul s-a produs la 23:50 ora locala (15:50 GMT) si a avut epicentru 21 km nord-est de portul Hualien, a precizat Institutul geologic american (USGS).

Potrivit USGS, inainte de cutremurul de azi s-au inregistrat 94 de seisme de mai mica intensitate in cursul zilei de sambata, iar duminica s-a produs un alt cutremur in apropiere cu o magnitudine de 5,8 grade pe Richter.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.