Beijingul este de parere ca SUA raman blocate in mentalitatea "invechita a Razboiului Rece", dupa ce, in timpul discursului privind Starea Uniunii, Donald Trump a numit China un "rival"

"China si SUA au in comun atat interese cat si diferente. Cu toate acestea, interesele comune ale ambelor tari depasesc cu mult diferentele dintre ele". Cooperarea "este singura alegere corecta pentru relatiile americano-chineze. Speram ca Statele Unite vor abandona ideea invechita de gandire de Razboi Rece si joc cu suma nula", a declarat Hua Chunying, purtatoarea de cuvant a Ministerului de Externe chinez, rugata de jurnalisti sa comenteze pe marginea discursului lui Donald Trump, potrivit digi24.ro.

Donald Trump a numit atat China, cat si Rusia "rivali" ai tarii sale, in timpul Discursului privind Starea Natiunii.

"In lume, ne confruntam cu regimuri paria, grupari teroriste si rivali precum China si Rusia, care ne contesta interesele, economica si valorile", a declarat presedintele american.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.