Mike Pompeo a declarat ca Phenianul ar putea lovi SUA "in doar cateva luni". Directorul Agentiei Centrale de Informatii (CIA) a anuntat ca agentia discuta frecvent despre amenintarea pe care Coreea de Nord o prezinta. 

"Am discutat (n.r - in cadrul CIA) despre faptul ca are capacitatea de a lansa arme nucleare care sa tinteasca Statele Unite, in doar cateva luni. Misiunea noastra este sa oferim informatii presedintelui Statelor Unite, care sa il ajute sa vina cu optiuni prin care sa continue sa elimine acest risc, folosindu-se de masuri non-diplomatice”, a spus directorul CIA, potrivit stirileprotv.ro.

Pompeo este de parere ca folosirea fortei impotriva regimului de la Phenian poate avea consecinte devastatoare in regiune, intrucat aliatii SUA sunt vecinii Coreei de Nord.

Cu toate acestea, directorul CIA a dat asgigurari ca agentia are in vedere consecintele, precizand ca "multe lucruri sunt posibile" pentru indepartarea lui Kim Jong-un de la putere sau pentru limitarea posibilitatilor de a porni un razboi nuclear.

Analistii militari au anuntat si ei ca regimul de la Phenian nu a dispus reducerea arsenalului militar, iar liderul si-ar fi rugat generalii sa sporeasca productia de sisteme care sa fie folosite impotriva unui Occident agresiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.