Fondatorul Ikea, miliardarul Ingvar Kamprad, a decedat la varsta de 91 de ani, a anuntat duminica compania suedeza de mobila infiintata in urma cu jumatate de secol si renumita astazi in lumea intreaga, informeaza Reuters.

Kamprad a fondat Ikea in 1943 pe cand avea doar 17 ani, dar a cunoscut succesul abia in 1956 cand compania a initiat vanzarea de mobila neasamblata.

Ideea i-a venit lui Kamprad pe cand privea la un angajat in timp ce demonta picioarele unei mese pentru a incapea in masina unui client si si-a dat seama ca economisirea spatiului inseamna economisirea banilor.

In prezent, Ikea se apropie de venituri anuale de 50 de miliarde de euro.

''Unul dintre cei mai mari antreprenori ai secolului al XX-lea, Ingvar Kamprad a incetat din viata impacat, la domiciliul sau din Smaland, Suedia, in ziua de 27 ianuarie'', a precizat compania.

Nascut la 30 martie 1926, in sudul Suediei, Kamprad a inceput prin a vinde chibrituri vecinilor pe cand avea cinci ani. In scurt timp si-a diversificat gama de produse cu seminte, decoratii de Craciun, creioane si pixuri.

''Ingvar Kamprad a fost un mare antreprenor in spiritul zonei de sud a Suediei - muncitor si incapatanat, cordial si cu o sclipire jucausa in ochi'', se mai spune in comunicatul companiei.

''A muncit pana in ultima perioada a vietii, fidel propriului motto care spune ca sunt inca multe lucruri de facut''.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.