Forte ale politiei ruse au patruns duminica in sediul de campanie din Moscova al principalului oponent al Kremlinului, Aleksei Navalnii, si au inceput sa interogheze persoanele aflate inauntru, potrivit imaginilor difuzate online de sustinatori ai lui Navalnii.

UPDATE 14:25 Aleksei Navalnii a fost retinut de politisti duminica, la cateva minute dupa ce s-a alaturat sustinatorilor sai.

Roman Rubanov, un sustinator al lui Navalnii, a scris o retea de socializare ca politia a declarat ca doreste sa verifice informatiile potrivit carora in biroul din Moscova al opozantului rus s-ar afla o bomba.

Sute de sustinatori ai lui Aleksei Navalnii participa duminica la proteste in intreaga tara impotriva autoritatilor, cerandu-le alegatorilor sa boicoteze alegerile prezidentiale din 18 martie, in care Vladimir Putin este considerat marele favorit, potrivit agerpres.ro.

Autoritatile electorale din Rusia au stabilit ca Aleksei Navalnii nu poate candida la scrutinul din luna martie din cauza unei condamnari anterioare pentru infractiuni financiare, pentru care a primit o pedeapsa cu suspendare.

Oponent recunoscut si ferm al presedintelui Vladimir Putin, Navalnii a negat orice neregula si a spus despre acuzatiile impotriva sa ca au fost fabricate pentru a i se compromite ambitiile politice. El a fost de asemenea retinut de mai multe ori pentru incalcarea regulilor privind organizarea de adunari publice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.