Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteorologica de precipitatii mixte, ninsori local insemnate cantitativ la munte, plaoie, lapovita, vant, ghetus si polei.

Incepand de vineri de la ora 19.00 pana sambata la ora 08.00, "in zonele montane va ninge, local mai insemnat cantitativ si se va depune strat nou de zapada. In Maramures si in Transilvania vor predomina ninsorile, in Moldova vor fi precipitatii mixte si local se va forma ghetus sau polei", arata meteorologii.

De sambata de la ora 15.00, pana duminica la ora 06.00, "aria precipitatiilor se va extinde in sud si sud-est; in Muntenia si in Dobrogea acestea vor fi in general moderate cantitativ, ploaie si lapovita la inceput, iar in cursul serii si al noptii predominant ninsoare, astfel ca se va depune strat nou de zapada in medie de 4...8 cm, local in jurul a 10 cm. In zona montana, in special in Carpatii Meridionali si de Curbura, temporar va ninge.

Vantul se va intensifica in cursul noptii de sambata spre duminica la munte, mai ales pe creste, cu rafale de peste 70 km/h, local viscolind sau spulberand zapada, iar in sud si sud-est va deveni moderat, cu intensificari de pana la 40…45 km/h local in Dobrogea.

Incepand din a doua parte a zilei de duminica, aria precipitatiilor va fi in extindere in majoritatea regiunilor si treptat vor predomina ninsorile", se arata in atentionare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.