Ministerul de Externe german l-a convocat in decembrie anul trecut pe ambasadorul Iranului la Berlin in legatura cu cazul unui barbat, nascut in Pakistan, care fusese condamnat pentru spionarea unui politician german in favoarea Teheranului.

Ambasadorul iranian Ali Majedi a fost chemat pe 22 decembrie la Ministerul Afacerilor Externe german pentru a i se prezenta o nota de protest cu privire la actiunile lui Syed Mustafa H, au relatat luni publicatia Suddeutsche Zeitung si posturile de radio NDR si WDR.

In luna martie 2017, Syed Mustafa H a fost condamnat pentru spionarea lui Reinhold Robbe, politician german si fost presedinte al Societatii Germano-Israeliene (DIG), inclusiv prin fotografierea lui Robbe pe drumul dintre locuinta sa si sediul DIG din centrul Berlinului.

Dupa condamnarea lui Syed Mustafa H, Reinhold Robbe a acuzat Teheranul ca pusese la cale asasinarea sa si i-a cerut Germaniei sa solicite explicatii Iranului, potrivit presei germane, informeaza Agerpres.ro.

Ministerul de Externe german i-a transmis clar ambasadorului Majedi in timpul intalnirii din decembrie ca "incalcarile de acest fel sunt complet inacceptabile si au consecinte negative asupra relatiilor dintre Germania si Iran", adauga Suddeutsche Zeitung.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.