Cel putin 48 de persoane si-au pierdut viata marti in Peru cand un autocar a cazut de pe o faleza inalta de 100 de metri dupa ce fusese percutat de un camion pe o autostrada de-a lungul coastei Pacificului, a anuntat politia, citata de AFP.

Accidentul a avut loc la ora locala 11:43 (16:43 GMT) intr-un loc numit "virajul diavolului", la 45 de km nord de Lima, a declarat presei colonelul Dino Escudero, seful politiei rutiere.

La bordul autocarului se aflau 55 de pasageri si doi soferi, masina indreptandu-se spre capitala peruana dupa ce plecase din orasul Huacho (centru), situat la 130 km de aceasta.

Doar sase ocupanti ai autocarului au fost gasiti in viata si spitalizati, dintre care patru se afla in stare grava.

Autocarul a cazut de la inaltimea de 100 de metri si s-a zdrobit de stancile aflate la poalele falezei, pe malul oceanului.

Echipele de interventie, dintre care unele au fost aduse cu elicopterele la fata locului si altele au coborat de pe faleza cu ajutorul corzilor, au fost nevoite sa-si intrerupa cautarile la caderea noptii din cauza mareei. Potrivit autoritatilor, o macara urma sa soseasca la fata locului pentru a ridica autobuzul, rasturnat cu rotile in sus, la poalele falezei si la cativa metri de mare.

Operatiunile vor fi reluate miercuri in zori, a precizat adjunctul comandantului pompierilor, Larry Lynch Solis, pentru canalul de televiziune Canal N.

Potrivit lui Luis Martinez, reprezentant al societatii de transporturi San Martin de Porres, proprietara autocarului, soferul avea multa experienta. El nu a putut indica daca acesta figura printre persoanele decedate sau ranite. Autobuzul fusese supus unei revizii mecanice inainte de a parasi Huacho.

"Este foarte dureros pentru tara sa sufere un accident atat de grav. Solidaritatea mea profunda fata de durerea familiilor", a scris pe Twitter presedintele Pedro Pablo Kuczynski.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.