Autoritatile din orasul New York vor proteja obiectivele turistice si locurile cele mai populare de atacuri teroriste cu vehicule prin instalarea a 1.500 de stalpi de securitate permanenti, a anuntat marti primarul metropolei americane, informeaza DPA.

"Trebuie sa facem acest oras mult mai sigur", a cerut primarul Bill de Blasio, facand anuntul in Times Square, unde i s-au alaturat reprezentanti ai politiei si ai transportului din oras.

"Acesti stalpi de securitate vor face ca vehiculele sa nu poata intra niciodata in locurile unde sunt pietoni", a spus de Blasio.

Primarul a mentionat atacul "ingrozitor" si "dezgustator" comis inainte de parada de Halloween de la 1 noiembrie cand au fost ucise opt persoane si alte 11 ranite de un barbat ce a intrat intentionat cu un camion inchiriat in pietoni pe o pista de jogging in cartierul Manhattan langa raul Hudson.

El s-a referit de asemenea la atacul din mai din Times Square cand o masina condusa de un fost militar al Marinei a intrat pe trotuarul aglomerat, omorand un turist adolescent si ranind alte 22 de persoane, scrie Agerpres.

"Acestea sunt unele dintre cele mai aglomerate strazi din lume. Oamenii trebuie sa fie in siguranta", a insistat de Blasio.

Orasul va cheltui 50 de milioane de dolari pe proiectul de instalare, care va incepe cu bariere de securitate temporare ce vor fi inlocuite cu stalpi permanenti din luna martie. Instalarea completa este de asteptat sa dureze mai multi ani.

Baricadele din stalpi de beton, partial retractabile, au fost folosite ani de zile pentru a proteja locurile vulnerabile de atacuri cu vehicule.

Stadionul de fotbal Emirates din Londra, deschis in 2006, are litere mari din beton formand numele clubului Arsenal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.