Potrivit televiziunii, sase persoane au fost ucise de "tiruri suspecte" in violentele care au afectat Toyserkan (vest), in timp ce mai devreme presa informase despre patru morti in orasele Izeh (sud-vest) si Dorud (vest), relateaza AFP.

"In evenimentele de aseara, din pacate, un total de aproximativ 10 persoane au fost ucise in mai multe orase"
, conform postului oficial de televiziune, care a difuzat imagini cu daunele provocate de demonstratiile antiguvernamentale in Iran, informeaza Reuters.

Reactia presedintelui Rohani

Poporul iranian va raspunde "instigatorilor la tulburari si faradelegi", a declarat luni presedintele iranian Hassan Rohani, dupa o noua noapte de manifestari violente ce au afectat mai multe orase din provincie. "Poporul va raspunde instigatorilor la tulburari si faradelegi" care sunt o "mica minoritate", a insistat Rohani, potrivit site-ului presedintiei iraniene.

Pentru a patra noapte consecutiv, iranienii au descins din nou duminica seara in strada in mai multe orase ale tarii, inclusiv la Teheran, pentru a protesta impotriva puterii si a dificultatilor economice - somaj, scumpirea vietii de zi cu zi si a coruptiei.

In total sase persoane au fost ucise si sute arestate incepand de joi dupa debutul protestelor sociale si antiguvernamentale care au izbucnit la Mashhad (nord-est) si s-au extins apoi in toata tara, scrie Agerpres.