Temperaturile inregistrate in unele zone din sudul Californiei au doborat, vineri, recordul de caldura pentru aceasta perioada, conform unui anunt al Serviciului american de meteorologie (NWS) din Los Angeles, citat sambata de DPA.

''Cu o temperatura maxima de 85 grade (Fahrenheit) - 29,4 grade Celsius - @UCLA stabileste un nou #wxrecord pentru ziua de astazi. Acesta doboara vechiul record de 84 grade (Fahrenheit) - 28,9 grade Celsius - stabilit in 1956'', a anuntat NWS pe Twitter.

In Burbank, la circa 19 kilometri nord-vest de centrul orasului Los Angeles, temperaturile au atins 29,4 grade Celsius, depasind vechiul record de 28,9 grade Celsius, inregistrat in 1963, a precizat NWS.

In timp ce California se confrunta cu temperaturi foarte ridicate pentru aceasta perioada a anului, Vestul mijlociu al SUA (Midwest), care cuprinde statele central-nordice ale tarii, dar si regiuni din nord-est sunt afectate de o masa de aer polar in urma caruia temperaturile diurne ajung cu greu la -10 grade Celsius, scrie Agerpres.

Aceasta situatie se va mentine pana dupa inceputul anului urmator din cauza celui de-al doilea val de aer deosebit de rece care va cobori din Canada, conform prognozei anuntate vineri de NWS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.