Presedintele Italiei, Sergio Mattarella, a dizolvat joi parlamentul de la Roma, care oricum era aproape de sfarsitul mandatului, lansand astfel oficial campania pentru alegerile legislative ce ar urma sa se desfasoare in luna martie, transmite AFP.

Premierul Paolo Gentiloni a venit in cursul zilei la Palatul Quirinal (sediul presedintiei) pentru a-i confirma lui Mattarella ca, odata cu adoptarea bugetului pe anul viitor, activitatea actualului legislativ ales in anul 2013 s-a incheiat.

Gentiloni, membru al Partidului Democrat (de centru-stanga), este al treilea premier al acestei legislaturi, dupa Enrico Letta et Matteo Renzi si va ramane in functie pana la alegerea noului parlament, sau chiar mai mult, daca incertitudinea va persista.

Alegerile parlamentare vor avea loc la 4 martie

Guvernul de la Roma a stabilit pe 4 martie data viitoarelor alegeri legislative dupa dizolvarea joi a parlamentului al carui mandat a ajuns la final, a anuntat presedintia Italiei, potrivit AFP.

Consiliul de Ministri reunit dupa semnarea decretul de dizolvare a parlamentului de catre presedintele tarii, Sergio Mattarella, a aprobat data de 4 martie, dorita de liderii principalelor partide politice italiene, scrie Agerpres.

Modalitatea de desfasurare a scrutinului si intentiile de vot in sondaje manifestate fata de principalele trei forte politice - dreapta, centru-stanga si nationalistii din Miscarea 5 Stele - putin dispuse in prezent sa formeze o coalitie risca sa conduca la un legislativ fara o majoritate clara.

Astfel, actualul premier, Paolo Gentiloni, urmeaza sa ramana in functie pana la convocarea noului parlament si formarea noului guvern, ultima etapa riscand sa ia mai mult timp din cauza fragmentarii peisajului politic italian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.