Un autobuz a patruns luni intr-un pasaj pietonal la Moscova, ucigand cel putin 5 persoane si ranind alte 15. Din primele informatii, accidentul a fost provocat de o defectiune tehnica sau de o greseala a soferului.

Imaginile publicate de televiziunea rusa arata cum autobuzul intra pe scarile pasajului pietonal, strivind mai multe persoane, in timp ce o alta inregistrare difuzata pe retelele de socializare arata autobuzul intrand cu viteza mica pe trotuar, ulterior pare ca aluneca pe zapada si in final patrunde in pasajul pietonal.

Soferul a fost arestat si a spus in fata anchetatorilor ca a incercat sa opreasca la semafor, dar frana nu a raspuns si vehiculul a devenit necontrolabil.

Politia a anuntat ca cinci persoane au decedat, iar dintre cei 15 raniti trei au fost spitalizati. Comisia care investigheaza accidentul a mentionat drept cauze cele mai probabile ale accidentului o defectiune tehnica a vehiculului sau o greseala a soferului.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a dispus verificarea intregului parc de autobuze al regiei de transport public.

Accidentul a avut loc pe una dintre cele mai circulate artere ale Moscovei, langa statia de metrou Bulevardul Slavyansky.

Luni este o zi normala de lucru in Rusia, unde Craciunul este sarbatorit pe 7 ianuarie.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.