Twitter a suspendat conturile gruparii de extrema-dreapta, Britain First, ale carei postari au fost distribuite de Donald Trump. 

Twitter a blocat luni, 18 decembrie, atat principalul cont al gruparii, cat si pe cel al liderului paul Golding si al adjunctului Jayda Fransen.

Matthew Hancock, ministrul de Stat pentru domeniul digital, a scris pe contul sau ca aceasta decizie reprezinta "un pas inainte" pentru companie.

„Retelele sociale mai au multe de facut pentru a preveni situatiile neplacute de pe site-urile lor”, a adaugat Hancock, potrivit News.ro.

Fransen si Golding sunt investigati pentru discursurile pe care le-au sustinut in cadrul unei adunari din Belfast, care a avut loc in luna august. Mai mult, Fransen este acuzat si ca a folosit "cuvinte insultatoare, amenintatoare si abuzive".

Gruparea a intrat in atentia internationala atunci cand presedintele SUA, Donald Trump, a distribuit cateva clipuri video postate de Britain First. In acele clipuri apareau musulmani care erau prezentati intr-o lumina violenta si periculoasa.

Decizia lui Trump de a distribui aceste imagini a starnit reactii din partea prim-ministrului britanic, Theresa May.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.