Un total de 51% dintre britanici sunt acum pentru ramanerea tarii lor in Uniunea Europeana, potrivit unui sondaj realizat de institutul de cercetare BMG.

1.508 de adulti au fost intervievati intre 5 si 8 decembrie pentru sondajul difuzat sambata si numai 41% s-au declarat acum in favoarea parasirii UE de catre Marea Britanie.

Aceasta inseamna ca cei care vor ca tara lor sa ramana ii depasesc pe cei care doresc sa iasa din UE cu 10 puncte, cea mai mare marja de la referendumul din iunie 2016, potrivit Agerpres.ro.

7% dintre respondenti au declarat ca "nu stiu" ca raspuns la intrebarea "Ar trebui ca Regatul Unit sa ramana membru al
Uniunii Europene sau sa paraseasca Uniunea Europeana?"
.

In referendumul din 2016, britanicii au votat cu 52 contra 48% pentru a parasi blocul comunitar, intr-o campanie condusa de Partidul Independentei Regatului Unit (UKIP) si eurosceptici din cadrul Partidului Conservator.

Vineri, liderii UE si-au dat acordul pentru inceperea urmatoarei faze a negocierilor cu Marea Britanie pe tema Brexitului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.