Un pompier din Australia a provocat din greseala un incendiu major de vegetatie. Incidentul s-a petrecut in timpul unei sesiuni de informare, care isi propunea sa demonstreze cat de repede poate arde combustibilul. 

Evenimentul s-a petrecut miercuri, intr-o zona de recreere din sud-estul statului Victoria. Pompierul a apropiat bricheta de o iarba inalta pentru a demonstra cat de repede arde combustibilul, moment in care s-a declansat un incendiu periculos.

Vegetatia ardea atat de tare, incat ameninta sa mistuiasca localitatea Balmoral, unde locuiesc aproximativ 300 de persoane.

In urma incendiului provocat de pompier, membru al Country Fire Association (CFA), un azil si o scoala au fost evacuate si inchise temporar.

Personalul este foarte jenat si ne cerem scuze comunitatii din Balmoral pentru ce s-a intamplat ieri. De asemenea, si el (pompierul care a declansat focul) este foarte jenat si ingrijorat cu privire la ce s-ar fi putut intampla″, a declarat joi la postul local de radio 3AW directorul adjunct al CFA, Alen Slijepcevic.

Miercuri a fost interzisa aprinderea focului in exterior, in toata regiunea, in conditiile in care temperaturile depaseau 40 de grade Celsius.

Echipajele terestre de pompieri, autoutilitarele de stingere a incendiilor si cateva aeronave speciale au reusit sa izoleze focul pana miercuri seara.

Directorul adjunct al CFA a precizat ca se deruleaza o ancheta independenta si ca nu au fost semnalate daune materiale semnificative. De asemenea, a precizat ca pompierul nu a fost disponibilizat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.