Consiliul de Securitate ONU se reuneste vineri, in sedinta de urgenta, dupa anuntul facut de Casa Alba, potrivit caruia recunoaste Ierusalimul drept capitala Israelului.  

Sedinta a fost organizata de urgenta pentru a dezbate situatia mutarii ambasadei SUA in Ierusalim si recunoasterii orasului drept capitala a Israelului, de presedintele american.

Opt din cele cincisprezece state memebre ale Consiliului de Securitate au solicitat aceasta reuniune. Printre ele se numara: Franta, Italia si Marea Britanie. Acestea sunt tarile care au solicitat si cuvantul secretarului general ONU, Antonio Gueterres, inainte de toate.

Seful ONU considera ca Ierusalimul poate fi rezolvat doar prin acordul ambelor parti: Israel si palestina. Celelalte tari au fost de acord ca decizia lui Trump "contravine dreptului international si rezolutiilor Consiliului de Securitate".

Consiliul de Securitate a precizat anul trecut ca nu va recunoaste nicio modificare a frontierelor de la 4 iunie 1967, cu exceptia celor stabilite prin negociere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.