Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, vorbeste despre intrevederile pe care le-a avut cu Regele Mihai si ii aduce un omagiu pentru rolul avut in promovarea aderarii Romaniei la UE.
"Imi aduc aminte cu emotie de intalnirile noastre si as vrea sa aduc un omagiu deosebit rolului sau in promovarea aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, prin turneul efectuat in capitalele europene in 1997. Douazeci si unu de ani mai tarziu, tara pe care a iubit-o atat de mult va exercita, pentru prima data, in primul semestru al anului 2019, mandatul de Presedintie a Consiliului Uniunii Europene. Va fi un moment important pentru Romania si un moment important pentru viitorul Uniunii noastre.

Amintirea Majestatii sale, Regele Mihai I, un om de stat care a traversat perioadele cele mai tragice ale istoriei europene din secolul XX, va fi cu atat mai prezenta in gandurile noastre in acel moment important. In numele meu personal, precum si al Comisiei Europene, doresc sa prezint familiei sale si tuturor romanilor sincere condoleante",
arata Juncker, citat de digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.