Presedintele american Donald Trump a declarat sambata - in prima sa reactie dupa ce fostul sau consilier pe probleme de securitate nationala, Michael Flynn, a recunoscut ca a mintit FBI - ca nu a existat "absolut nicio complicitate" intre echipa sa de campanie si Rusia, informeaza Reuters si AFP.

Trump a facut aceste comentarii reporterilor, pe cand parasea Casa Alba.

"Nicio complicitate", a raspuns Trump jurnalistilor care l-au intrebat in legatura cu decizia fostului sau consilier de a pleda vinovat si de a coopera cu justitia.

Ca parte a intelegerii de vineri cu procuratura, Flynn a acceptat sa coopereze cu ancheta procurorului special Robert Mueller privind o posibila complicitate intre Rusia si echipa de campanie a lui Trump in timpul scrutinului prezidential din 2016.

Flynn a pledat vinovat, recunoscand ca i-a mintit pe anchetatorii FBI

O ancheta ampla condusa de procurorul special Robert Mueller cu privire la ingerinta Rusiei in prezidentialele din 2016 si presupusele legaturi intre apropiatii lui Trump si Moscova face sa planeze de mai multe luni sabia lui Damocles deasupra presedintelui american.

Prezentat unui judecator de la o curte federala din Washington vineri dimineata, Michael Flynn, fost sef al serviciilor militare americane, a pledat vinovat.

"Accept decizia de a pleda vinovat", a declarat judecatorul Rudolph Contreras. "Nu va fi niciun proces", a adaugat el.

Aceasta sugereaza ca acum Michael Flynn este dispus sa coopereze cu anchetatorii. De altfel un comunicat emis ulterior mentioneaza faptul ca fostul consilier a acceptat sa coopereze cu justitia, scrie Agerpres.

"Admit ca actiunile pe care le-am recunoscut astazi in fata tribunalului constituie o grava eroare", a scris Michael Flynn intr-un comunicat. "Decizia de a pleda vinovat si acceptul de a coopera cu biroul procurorului special reflecta o hotarare pe care am facut-o in interesul superior al familiei si tarii mele. Accept responsabilitatea deplina a actiunilor mele", spune el in continuare.

Generalul Flynn, fost sef al serviciului de informatii militare al SUA, este al patrulea membru al anturajului apropiat al presedintelui american pus sub acuzare de procurorul special Robert Mueller, intre care fostul director de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort.

Citeste si:
Năsui: Fiecare ministru are de ales între complicitate cu mafia și...
Claudiu Năsui: Fiecare...

"La 24 ianuarie 2017, acuzatul Michael T.Flynn, cu obstinatie si buna stiinta, a facut declaratii ce sunt efectiv false, imaginare si frauduloase", subliniaza anchetatorii procurorului Mueller in documentul de inculpare de doua pagini.

In momentul producerii faptelor ce i se reproseaza, fostul general era consilier al candidatului Donald Trump si nu membru al administratiei americane. El a devenit, mai tarziu si doar pentru cateva saptamani, consilier pentru securitatea nationala al presedintelui republican.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.