Un dispozitiv exploziv a fost descoperit la un Targ de Craciun din Potsdam, in apropiere de Berlin, a anuntat politia germana vineri pe contul sau de Twitter, relateaza AFP.

Dispozitivul a fost descoperit intr-un pachet depus in fata unei farmacii din piata unde este organizat targul, a specificat pe Twitter politia care a ordonat evacuarea unei parti din centrul acestui oras din estul Germaniei, situat chiar langa capitala tarii.

Coletul suspect a fost descoperit in jurul orei locale 14:30 (13:30 GMT), potrivit unui purtator de cuvant al politiei citat de postul local RBB24.

Potrivit cotidianului local Märkische Allgemeine, care citeaza un purtator de cuvant al politiei, pachetul suspect continea o cutie metalica, ce a fost deschisa de un angajat al farmaciei, si politisti specializati in explozibili au fost chemati sa examineze coletul.

Alti agenti de politie desfasurati in piata unde se afla Targul de Craciun actioneaza pentru a se asigura ca locuitorii cladirilor din apropiere nu isi parasesc locuintele, potrivit ziarului local.

Potrivit DPA, politia germana declara ca a dezamorsat un pachet suspect descoperit la Potsdam si care a condus la evacuarea Targului de Craciun din centrul orasului, scrie Agerpres.

Conform politiei germane, citate de EFE, obiectul gasit continea "material exploziv sau inflamabil".

Targuri de Craciun au fost deschise saptamana aceasta pe intreg teritoriul Germaniei pe fundalul unor masuri de securitate puternice, dupa atacul jihadist cu un an in urma, la Berlin, cand un camion a intrat in viteza in multimea de oameni si a ucis 12 persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.