Un incendiu a izbucnit intr-un imobil din localitatea Bergkamen din Germania in care locuiau si romani, anunta Ministerul Afacerilor Externe.

Update 21:45- "Conform datelor obtinute de reprezentantii oficiului consular, toate persoanele spitalizate in urma producerii incendiului au fost externate. In urma demersurilor oficiului consular, angajatorul german al persoanelor afectate de incendiu a confirmat ca le-a asigurat cazarea intr-o alta locatie'', anunta MAE.

"Oficiul consular a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale, in vederea obtinerii unor informatii cu privire la existenta unor cetateni romani printre victime.

Potrivit informatiilor furnizate de autoritatile locale, in imobilul afectat de incendiu locuiau 45 de persoane, printre care si cetateni romani. 33 dintre persoanele afectate au fost spitalizate, urmare intoxicatiei cu fum, 7 dintre acestea fiind in stare grava, fara a le fi pusa viata in pericol. O parte dintre persoanele spitalizate au fost externate.

Conform datelor comunicate de catre autoritatile locale, ancheta privind cauzele producerii incendiului este in desfasurare.

Consulatul General al Romaniei la Bonn monitorizeaza cu prioritate cazul si mentine in permanenta legatura cu autoritatile competente, fiind pregatit sa acorde asistenta consulara", se arata intr-un comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.