Gimnasta Catalina Ponor a participat, sambata, la ultimul concurs din cariera, in Mexic, la ”Abierto Mexicano de Gimnasia”, o competitie care a imbinat si conceptul de gala demonstrativa. La 30 de ani, din care peste 25 dedicati gimnasticii, Catalina Ponor pune punct unei cariere in care a adunat 23 de medalii la competitii de anvergura – cinci la JO, cinci la CM si 13 la CE.

Catalina Ponor si Vlad Cotuna au reprezentat Romania la cea de-a saptea editie a concursului din Mexic, insa emotiile si lacrimile i-au apartinut doar Catalinei, care a performat pentru ultima data in cariera.

Ea a incheiat concursul cu medalia de argint la individual compus (40.300 puncte), iar pe podium au mai urcat Yessenia Ferrera (40.400, medalie de aur, Cuba) si Angelina Melnikova (40.050, Rusia). Catalina Ponor a castigat si medaliile de aur la barna si sol si a fost aplaudata minute in sir de miile de spectatori la ceremonia de premiere.

Si asa am incheiat o cariera de 26 de ani. Multumesc, domnul Sandu (Lucian Sandu, antrenorul ei – n.r.), pentru faptul ca ati fost langa mine timp de 15 ani si ati ramas pana la final fara sa ma dezamagiti. Multumesc tuturor celor care ati stat alaturi de mine si pentru toata incurajarea si suportul acordat. Multumesc, Mexic, pentru toata iubirea pe care am primit-o azi la concurs. Maine urmeaza Gala si partea cea mai frumosa in care toti ne distram si lumea ne poate vedea si altfel decat in competitii. Va multumesc si va iubesc”, a scris Catalina Ponor pe Facebook, dupa incheierea concursului de sambata.


E ultimul concurs al Catalinei Ponor! Toata lumea o aplauda pentru cariera impresionanta, pentru gimnastica frumoasa pe care a oferit-o”, a scris si FR Gimnastica intr-un mesaj.

Ponor isi anuntase retragerea inca din luna octombrie, in timpul Campionatului Mondial de la Montreal. ”Imi voi termina anul cu concursurile mici si demonstratiile deja planificate, dupa care din decembrie voi urma alt curs al vietii”, spunea gimnasta la acea vreme.

Catalina Ponor (30 de ani), participanta la trei editii JO, are in palmares 23 medalii la marile competitii mondiale, intre care trei de aur la Jocurile Olimpice si opt la Campionatele Europene, plus sute de alte distinctii la etape de Cupa Mondiala sau turnee inter-tari.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.