Rihanna, Cara Delevingne si alte vedete s-au alaturat unei campanii virale in retelele de socializare prin care sustinatorii acesteia cer eliberarea din inchisoare a unei tinere din Tennessee, dupa ce aceasta a fost condamnata pe viata in 2006, pentru prostitutie si pentru ca a impuscat mortal un barbat in varsta de 43 de ani, care a abuzat-o pe vremea cand ea avea varsta de 16 ani.

Cyntoia Brown, in prezent in varsta de 29 de ani, se afla condamnata pe viata la inchisoare pentru femei din Tennessee, pentru uciderea lui Johnny Allen, in august 2004. Acesta din urma a platit pentru a avea relatii sexuale cu ea, iar adolescenta l-a ucis si a fost condamnata pentru crima si prostitutie.


Intr-un documentar realizat in 2011, difuzat de PBS, este prezentat cazul lui Brown, care a fost judecata ca adult. Ea a explicat ca traia intr-o camera de motel din Nashville, cu un proxenet care a abuzat-o si a drogat-o.

Cyntoia Brown a spus ca Johnny Allen a luat-o cu masina lui si a insistat sa o duca acasa, spunandu-i ca a fost in armata si ca se pricepe foarte bine sa foloseasca arme de foc si aratandu-i cateva arme. Potrivit tinerei, comportamentul lui a tulburat-o si barbatul i-a atins cu forta organele genitale.

M-a privit intr-un fel, foarte agresiv. Dar apoi s-a rostogolit, parand ca vrea sa ia ceva de la marginea patului. Asa ca m-am gandit: «Nu ma va lovi, va lua un pistol». Pur si simplu am luat pistolul si l-am impuscat”, a spus Cyntoia Brown, mentionand ca a folosit pistolul aflat in geanta ei, pe care i l-a dat proxenetul, pentru protectie.

Cazul a revenit in atentia publicului, recent, prin intermediul unui mesaj publicat in retelele de socializare, multe voci spunand ca Brown a fost o victima si ca s-a aparat in acel moment.


Ceva este ingrozitor de gresit atunci cand sistemul valideaza acesti violatori, iar victima este inchisa pentru tot restul vietii”, a scris Rihanna pe contul ei de Instagram, care este urmarit de 58,2 milioane de persoane.

Este tulburator sa vezi o tanara traficata pentru servicii sexuale care atunci cand are curajul sa riposteze este inchisa pe viata! Trebuie sa putem mai mult decat atat si sa facem ceea ce este corect. Am luat legatura ieri cu avocatii mei pentru a vedea ce pot face pentru a indrepta acest caz”, a scris si Kim Kardashian pe Twitter.

Alte celebritati, precum actritele Cara Delevingne si Ariel Winter, dar si jucatorul de fotbal american Pierre Garçon, si-au exprimat sprijinul pentru aceasta campanie, care este reprezentata prin hashtagul #FreeCyntoiaBrown (Eliberati-o pe Cyntoia Brown, n.r.).

Citeste si:
Rihanna a devenit cea mai tânără miliardară din SUA
Rihanna a devenit cea mai...

Intre timp, o petitie online prin care se solicita clementa pentru Cyntoia Brown, care va fi trimisa guvernatorului statului american Tennessee, Bill Haslam, a fost semnata de peste 325.000 de persoane.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.