Charles Manson, incarcerat de peste 40 de ani pentru o serie de crime, inclusiv pentru asasinarea actritei Sharon Tate, fosta sotie a cineastului Roman Polanski, a murit in spital la varsta de 83 de ani, scrie BBC.

Manson a fost internat la spitalul Bakersfield din California la inceputul acestei luni, potrivit presei americane.

Charles Manson, cel care a ordonat asasinarea actritei Sharon Tate, insarcinata in acea vreme in opt luni si jumatate, a facut o noua cerere de eliberare anticipata, in 2012, insa aceasta a fost refuzata, scrie Mediafax.

Criminalul, care avea tatuata pe frunte o svastica, trebuia sa astepte pana in 2027 pentru a putea sa faca o noua cerere de eliberare.

Manson si familia sa au fost subiectul a zeci de documentare si carti.

Charles Manson a fost condamnat la moarte, impreuna cu patru discipoli ai sai, in august 1969, pentru asasinarea a sapte persoane. Pedepsele lor au fost comutate ulterior in inchisoare pe viata.

El a format in anii '60 o comunitate in desertul californian, Mansion Family, spunea ca era reincarnarea lui Iisus pe Pamant si a organizat o serie de crime cu scopul de a provoca izbucnirea unui razboi intre persoanele caucaziene si cele de culoare, din care credea ca primele vor iesi victorioase.

Dintre ceilalti discipoli ai sai, Leslie Van Houten si-a vazut refuzata o cerere de eliberare conditionata - cea de-a 19-a - in iulie 2010, iar Susan Atkins a murit in inchisoare in septembrie 2009, din cauza unui cancer.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.